Öhman Fonder söker assisterande fondförvaltare

Nu söker vi en assisterande fondförvaltare till Öhman Fonders svenska aktieteam.  Vi är övertygade om att det är människan som gör företaget och inte tvärtom. Våra medarbetare drivs av nyfikenhet, engagemang och ansvarstagande – vår gemensamma värdegrund.

Öhman Fonder är en ansvarsfull och fristående fondförvaltare. Vårt arbete präglas av ett högt engagemang och en stor respekt för kundernas kapital. Öhman-gruppen har funnits i över hundra år och för oss är hållbara investeringar en självklarhet
Öhman Fonder är en ansvarsfull och fristående fondförvaltare. Vårt arbete präglas av ett högt engagemang och en stor respekt för kundernas kapital. Öhman-gruppen har funnits i över hundra år och för oss är hållbara investeringar en självklarhet

I en centralt belägen och stimulerande arbetsmiljö erbjuder vi ett engagerande och utvecklande arbete. Att arbeta på Öhman Fonder är roligt och något att vara stolt över. Vi har därför skapat en engagerande arbetsmiljö där vi ställer ambitiösa men realistiska krav på varandra. Det svenska aktieteamet har en kultur där lagarbete och stort personligt ansvar är centrala.

Arbetsuppgifter

Primärt assisterar du våra fondförvaltare i den dagliga skötseln av de svenska aktiefonderna. Det innebär att utföra investeringsanalyser, handel i fonderna och rapportering. Dessutom förser du fondförvaltarna med bolagsanalyser samt tar fram presentationsmaterial och deltar i kundmöten. Du kommer även att självständigt driva egna utvecklingsprojekt inom den svenska aktieförvaltningen.

Önskade kvalifikationer

Du har nyligen tagit examen från universitet/högskola eller har efter avslutad utbildning några års arbetslivserfarenhet. Vi ser gärna att du har en examen i företagsekonomi eller en ingenjörsutbildning. Att du har ett stort intresse för aktiemarknaden tar vi för givet. Du har lätt för att uttrycka dig i tal och skrift både på svenska och på engelska.

Personliga egenskaper

Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper och söker dig som är social, analytisk och arbetar strukturerat. Du hanterar att arbeta med tidvis hög arbetsbelastning och förstår vikten av god samarbetsförmåga. Vi ger dig möjligheten till fortsatt personlig utveckling men vi förväntar oss också att du själv bidrar till utvecklingen av teamet. På Öhman Fonder arbetar vi dagligen för att våra investeringar ska vara med och bidra till att lösa de globala hållbarhetsutmaningarna. Vi förutsätter att du delar vårt engagemang i frågan och vill vara med och driva utvecklingen av hållbara kapitalmarknader.

Välkommen med din ansökan!

CV, personligt brev samt betyg skickas till Ulrika Håkansson, Head of Human Resources, via e-postadress ulrika.hakansson@ohman.se senast 30 augusti 2019. Märk ansökan ”Assisterande fondförvaltare svenska aktier”. Urval kommer att ske löpande.

För mer information om tjänsten är du välkommen att kontakta: Anders Avervik, förvaltare svenska aktier via e-postadress anders.avervik@ohman.se

Kontaktpersoner

Ulrika Håkansson

Human Resources

08 407 58 46
ulrika.hakansson@ohman.se


Anders Avervik

Fondförvaltare, Öhman Fonder

anders.avervik@ohman.se