Öhman ger rekordsumma till barnhjärtforskning

12 februari, 2016 • Pressmeddelanden

Öhman har stött forskningen om barns hjärtsjukdomar sedan 1994. Under åren har Öhman bidragit med 36,3 miljoner kronor och är därmed en av de största enskilda givarna till Hjärt- Lungfondens arbete att hjälpa barn med hjärtfel.

I år har Öhman överlämnat 3,3 miljoner kronor till Hjärt-Lungfondens viktiga arbete. Förra året var summan 2,6 miljoner kronor och 2014 fick Hjärt-Lungfonden 2 miljoner kronor.

– Vi vet att pengarna gör nytta. För 22:a året i rad stärker vi forskningen om barns hjärtsjukdomar. Totalt har vi bidraget med 36,3 miljoner kronor och det som värmer mest är att vi vet att det gör skillnad och räddar fler unga kvar i livet, säger Johan Malm koncernchef på Öhman.

– Varje år i februari fokuserar vi på forskning kring barnhjärtan och tack vare fantastiska givare som Öhman har vi kunnat stötta många viktiga projekt kring bättre behandlingsmetoder och tidig upptäckt. I år fokuserar vi extra mycket på livskvalitet och stöd genom hela livet för de som drabbas redan som barn och här kan forskningen verkligen göra stor skillnad, säger Kristina Sparreljung, generalsekreterare hos Hjärt-Lungfonden.

Aktiefonden Öhman Hjärt-Lungfond startade 1994 och förvaltar idag 2,3 miljarder kronor. Cirka
50 000 kunder investerar regelbundet i fonden, som är en av Öhmans största.

Ungefär 50 procent av aktiefondens värde investeras i läkemedel, hälsovård och medicinteknik globalt. Resten i svenska aktier. Kunderna som sparar i fonden bidrar till forskningen om barnhjärtan utan att själva avstå något. Det är Öhman själva som avstår en fjärdedel av förvaltningsintäkterna från aktiefonden som går direkt till Hjärt-Lungfondens forskning.

För ytterligare information, kontakta gärna

Johan Malm, koncernchef Öhman, telefon 070-872 50 41, johan.malm@ohman.se

Camilla Lundquist, presskontakt Öhman, telefon 070-972 50 62, camilla.lundquist@ohman.se

 Pressbilder

Johan Malm, koncernchef Öhman och Kristina Sparreljung, generalsekreterare Hjärt-Lungfonden

Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. De pengar som placeras i fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka hela det insatta kapitalet. Vi rekommenderar att du läser fondens faktablad och fullständiga informationsbroschyr innan du köper andelar i en fond.

Kontaktpersoner

Camilla Lundquist

Presskontakt

+46 70 972 50 62
camilla.lundquist@ohman.se


Johan Malm

Koncernchef Öhman-gruppen

+46 8 407 59 11
johan.malm@ohman.se