Dubbelt upp för Öhmans småbolagsförvaltare

30 mars, 2018 • Pressmeddelanden

Det går bra nu för Öhmans småbolagsförvaltare. Priserna avlöser varandra. Först är det Morningstar som utser Öhmans Sweden Micro Cap till bästa småbolagsfond. Bakom fonden står småbolagsproffset Stefan Kopperud som ansvarat för fondens placeringar sedan 20 år tillbaka.

Och någon vecka senare får samma fond pris av Lipper Fund Awards som utser den till bästa småbolagsfond ur både ett femårigt och ett tioårigt perspektiv.

Fonden placerar i aktier i små- och medelstora bolag som har ett marknadsvärde på högst 0,5 procent av börsvärdet på Stockholmsbörsen Nasdaq OMX. Främst är det svenska aktier som fonden investerar i men kan även till en mindre grad investera i nordiska bolag.

Idag uppgår fondens förmögenhet till nära tre miljarder kronor.

Den andelsägare som investerade en tusenlapp i fonden från start har fått se den växa till cirka 13 000 kronor (1997-2017).

– Det här är så klart hedrande och ett kvitto på att vi lyckats väl under åren. Framgång  i aktieinvesteringar har inget enkelt recept. Det gäller att ha ett genuint intresse och verkligen tycka att det är roligt, kommenterar Stefan Kopperud framgången.

Historisk avkastning är inte någon garanti för framtida avkastning. De pengar som placeras i fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka hela det insatta kapitalet. Vi rekommenderar att du läser fondens faktablad och fullständiga informationsbroschyr innan du köper andelar i en fond.

Kontaktpersoner

Camilla Lundquist

Presskontakt, Öhman Fonder

+46 70 972 50 62
camilla.lundquist@ohman.se