Öhman Sweden Micro Cap är Sveriges bästa småbolagsfond!

9 mars, 2018 • Nyheter

Öhman har Sveriges bästa småbolagsfond. Priset  delas ut av det oberoende fondanalysföretaget Morningstar.

Öhman Sweden Micro Cap tog hem priset ”Bästa småbolagsfond” i tuff konferens med Lannebo Småbolag och SEB Sverige Småbolag. Motiveringen lyder: ”Vinnare bland Sverigefonder de senaste fem, tio och 15 åren, med stark comeback under 2017, plus att samma person skött fonden ända sedan starten för 20 år sedan.” 

Bakom fonden står den erfarne aktieförvaltaren Stefan Kopperud som tillsammans med sitt förvaltarteam länge hyllats för sina framgångar. Läs mer om vår senaste utmärkelse.

Morningstar har valt ut sex fondkategorier som är särskilt intressanta för svenska fondsparare. Kategorier där det finns gott om skickliga förvaltare. Inom kategorierna  har Morningstar granskat de historiska prestationerna under de senaste fem kalenderåren, med tonvikt på 2017, för att hitta de fonder som har presterat bäst.

Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. De pengar som placeras i fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka hela det insatta kapitalet. Vi rekommenderar att du läser fondens faktablad och fullständiga informationsbroschyr innan du köper andelar i en fond.