Ledig tjänst: Ansvarig tillgångsallokering

4 september, 2019 • Nyheter

Öhman Fonder söker nu en medarbetare med ansvar för tillgångsallokering.  Vi är övertygade om att det är människan som gör företaget och inte tvärtom. Våra medarbetare drivs av nyfikenhet, engagemang och ansvarstagande – vår gemensamma värdegrund.

Bildtext: Öhman Fonder är en ansvarsfull och fristående fondförvaltare. Vårt arbete präglas av ett högt engagemang och en stor respekt för kundernas kapital. Öhman-gruppen har funnits i över hundra år och för oss är hållbara investeringar en självklarhet.
Bildtext: Öhman Fonder är en ansvarsfull och fristående fondförvaltare. Vårt arbete präglas av ett högt engagemang och en stor respekt för kundernas kapital. Öhman-gruppen har funnits i över hundra år och för oss är hållbara investeringar en självklarhet.

I en centralt belägen och stimulerande arbetsmiljö erbjuder vi ett engagerande och utvecklande arbete. Att arbeta på Öhman Fonder är roligt och något att vara stolt över. Vi har därför skapat en engagerande arbetsmiljö där vi ställer ambitiösa men realistiska krav på varandra. Öhman Fonder har en kultur där lagarbete är centralt.

Arbetsuppgifter

Tjänsten innebär ansvar för att ta fram, presentera och implementera Öhman Fonders makro- och allokeringssyn i våra modellportföljer för blandmandat samt i våra blandfonder i enlighet med vår investeringsprocess. Dessutom innebär rollen ett stort inslag av kommunikation och kundkontakt och du förväntas presentera vår makro- och allokeringssyn både internt och externt.

Önskade kvalifikationer

Du är nationalekonom eller ingenjör med flera års erfarenhet av att analysera de globala finansiella marknaderna och konjunkturutvecklingen. Du har arbetat med kapitalförvaltning och tillgångsallokering och är van att utgå från ett ”top-down” perspektiv. Du tycker om att ha kundkontakt och tala inför större publik. Vidare uttrycker du dig väl i tal och skrift både på svenska och engelska.

Personliga egenskaper

Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper och söker dig som är analytisk, arbetar strukturerat och har god kommunikativ förmåga. Du hanterar att arbeta under hög press och förstår vikten av god samarbetsförmåga. Vi ger dig möjligheten till fortsatt personlig utveckling men vi förväntar oss också att du själv bidrar till utveckling och visar på god initiativförmåga. På Öhman Fonder arbetar vi dagligen för att våra investeringar ska bidra till att lösa de globala hållbarhetsutmaningarna. Vi förutsätter att du delar vårt engagemang i frågan och vill vara med och driva utvecklingen av hållbara kapitalmarknader.

Välkommen med din ansökan!

CV och personligt brev skickas till Ulrika Håkansson, Head of Human Resources, via e-postadress ulrika.hakansson@ohman.se senast den 30 september 2019. Märk ansökan ”Ansvarig tillgångsallokering””. Urval kommer att ske löpande.

För mer information om tjänsten är du välkommen att kontakta: Jamal Abida Norling, VD och CIO via e-postadress jamal.abida.norling@ohman.se

Kontaktpersoner

Ulrika Håkansson

Human Resources

08 407 58 46
ulrika.hakansson@ohman.se


Jamal Abida Norling

Vd Öhman Fonder

+46 8 407 58 13
jamal.abida.norling@ohman.se