Nyheter

Ledig tjänst: Öhman Fonder söker en hållbarhetsanalytiker

Nu söker vi en hållbarhetsanalytiker till Öhman Fonder som vill vara med och driva utvecklingen med ansvarsfulla investeringar. Vi är övertygade om att det är människan som gör företaget och inte tvärtom. Våra medarbetare drivs av nyfikenhet, engagemang och ansvarstagande – vår gemensamma värdegrund.

Öhman Fonder är en ansvarsfull och fristående fondförvaltare. Vårt arbete präglas av ett högt engagemang och en stor respekt för kundernas kapital. Öhmankoncernen har funnits i över hundra år och för oss är hållbara investeringar en självklarhet.

I en flexibel och stimulerande arbetsmiljö erbjuder vi ett engagerande och utvecklande arbete. Att arbeta på Öhman Fonder är roligt och något att vara stolt över. Som en del av Öhmans hållbarhetsgrupp är du med och skapar värde i vår förvaltning, för våra kunder och för samhället i stort. Våra kunder förväntar sig att vi ligger i framkant inom hållbara investeringar och vi arbetar med ständiga förbättringar för att leva upp till förväntningarna.

Vi söker dig som är analytisk och brinner för hållbarhetsfrågor. I rollen som hållbarhetsanalytiker kommer du att delta i det dagliga arbetet med att integrera hållbarhetsaspekter i Öhmans kapitalförvaltning. Du förväntas ta en aktiv roll i att stödja verksamheten genom att förbättra och utveckla interna processer och metoder.

I arbetsuppgifterna ingår att ansvara för och genomföra och underhålla bolags- och bransch-specifika hållbarhetsanalyser, bevaka och analysera nationella och internationella initiativ och trender, medverka i påverkansdialoger med bolag. Du kommer också att delta i arbetet med att kommunicera Öhmans arbete med hållbara investeringar till kunder, prospekts och genom olika kommunikationskanaler.

Kvalifikationer och personliga egenskaper

Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper och söker dig som har en mycket god analytisk förmåga, är strukturerad och som kan kortfattat sammanfatta, åskådliggöra och presentera omfattande och komplext material. Du tar stort eget ansvar och kan driva ditt arbete framåt. Vi ger dig möjligheten till fortsatt personlig utveckling men vi förväntar oss också att du själv bidrar till utvecklingen av gruppens ansvarsområde.

Du ska ha en akademisk examen eller motsvarande. Du har dessutom några års erfarenhet av arbete inom kapitalförvaltning samt goda kunskaper och erfarenheter av hur finansmarknaden fungerar och kunskap om hållbarhetsfrågor. Du har lätt för att uttrycka dig i tal och skrift både på svenska och på engelska.

Vi har en öppen och inkluderande affärskultur och är övertygade att en mångfald av erfarenheter och bakgrunder bland våra medarbetare ger bättre produkter och tjänster för våra kunder.

Välkommen med din ansökan!

CV samt personligt brev skickas till Ulrika Håkansson, Head of Human Resources, via e-postadress ulrika.hakansson@ohman.se senast den 21 maj. Märk ansökan ”Hållbarhetsanalytiker”. Urval kommer att ske löpande.

Kontakt

Ulrika Håkansson

Chef Human Resources

+46 8 407 58 46
ulrika.hakansson@ohman.se

Fredric Nyström, chef ansvarsfulla investeringar
Fredric Nyström

Chef ansvarsfulla investeringar

+46 8 407 59 85
fredric.nystrom@ohman.se