Nyheter

Ledig tjänst: Öhman Fonder söker en ränteförvaltare med inriktning på hållbarhet och gröna investeringar

Nu söker vi en ränteförvaltare till Öhman Fonders prisbelönade ränte- och kreditförvaltning.  Vi är övertygade om att det är människan som gör företaget och inte tvärtom. Våra medarbetare drivs av nyfikenhet, engagemang och ansvarstagande – vår gemensamma värdegrund.

Öhman Fonder är Sveriges största fristående kapitalförvaltare med 110 miljarder kronor under förvaltning. Vårt arbete präglas av ett högt engagemang och en stor respekt för kundernas kapital. Öhmankoncernen har funnits i över hundra år och för oss är hållbara investeringar en självklarhet.

I en stimulerande och flexibel arbetsmiljö erbjuder vi ett engagerande och utvecklande arbete. Att arbeta på Öhman Fonder är roligt och något att vara stolt över. Vi har därför skapat en engagerande arbetsmiljö där vi ställer ambitiösa men realistiska krav på varandra. Det flerfaldigt prisbelönade ränteteamet har en kultur där lagarbete är centralt.

Arbetsuppgifter

Du kommer primärt arbeta med kredit- och investeringsanalyser med huvudfokus på hållbarhet och gröna investeringar. Vidare arbetar du tillsammans  med våra fondförvaltare i den dagliga skötseln av ränte- och företagsobligationsfonderna vilket innebär handel i fonderna, rapportering och förberedande av presentationsmaterial. Du kommer att självständigt driva egna utvecklingsprojekt med fokus på hållbarhet och gröna investeringar och du kommer snabbt få ansvar i din utveckling hos oss.

Önskade kvalifikationer

Du har examen från universitet/högskola och några års arbetslivserfarenhet inom relevant område. Vi ser gärna att du har erfarenhet av eller ett starkt intresse för hållbarhetsanalys och gröna investeringar. Vidare ser vi gärna att du har erfarenhet av kreditanalys och är bekant med den nordiska obligationsmarknaden.  Att du har ett starkt intresse för att lära dig mer om finansiella marknader tar vi för givet. Du har lätt för att uttrycka dig i tal och skrift både på svenska och på engelska.

Personliga egenskaper

Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper och söker dig som är analytisk, arbetar strukturerat och förstår vikten av god samarbetsförmåga. Vi ger dig möjligheten till fortsatt personlig utveckling men vi förväntar oss också att du själv bidrar till utvecklingen av teamet. På Öhman Fonder arbetar vi dagligen för att våra investeringar ska vara med och bidra till att lösa de globala hållbarhets-utmaningarna. Vi ser gärna att du delar vårt engagemang i frågan och vill vara med och driva utvecklingen av hållbara kapitalmarknader.

Välkommen med din ansökan!

CV, personligt brev samt betyg skickas till Ulrika Håkansson, Head of Human Resources, via e-postadress ulrika.hakansson@ohman.se senast den 20 maj 2021. Märk ansökan ”Ränteförvaltare Öhman Fonder”. Urval kommer att ske löpande.

För mer information om tjänsten är du välkommen att kontakta Lars Kristian Feste, chef ränte- och kreditförvaltning via e-postadress lars.kristian.feste@ohman.se

Kontakt

Ulrika Håkansson

Chef Human Resources

+46 8 407 58 46
ulrika.hakansson@ohman.se

Lars Kristian Feste, räntechef
Lars Kristian Feste

Chef ränte- och kreditförvaltning