Karriär, Nyheter

Ledig tjänst: Öhman Fonder söker en chef för ägarstyrning och hållbarhet

Nu söker vi dig som vill vara med och driva utvecklingen av Öhman Fonders ägarstyrnings- och hållbarhetsarbete.  Vi är övertygade om att det är människan som gör företaget och inte tvärtom. Våra medarbetare drivs av engagemang, långsiktighet och ansvarstagande – vår gemensamma värdegrund.

Jamal Abida Norling, vd Öhman Fonder och Viktoria Voskressenskaia, hållbarhetsanalytiker Öhman Fonder.

Öhman Fonder är en oberoende, familjeägd och aktiv kapitalförvaltare som förvaltar  154 miljarder kronor. I en flexibel och stimulerande arbetsmiljö erbjuder vi ett engagerande och utvecklande arbete. Våra kunder förväntar sig att vi ligger i framkant inom ansvarsfulla investeringar och vi arbetar med ständiga förbättringar för att leva upp till förväntningarna.

Om rollen

Som ansvarig för ägarstyrning och hållbarhet är du med och skapar värde i vår förvaltning, för våra kunder och för samhället i stort. Du har det övergripande ansvaret för Öhman Fonders arbete med ägarstyrning och hållbarhet såsom att definiera, utveckla och implementera processer, strategier och mål.

I arbetsuppgifterna ingår att leda och ansvara för avdelningens arbete med att genomföra och underhålla bolags- och branschspecifika hållbarhetsanalyser. Du analyserar och förbereder Öhman Fonders beslut inför bolagsstämmor, där du representerar fondbolaget. Du bevakar och analyserar nationella och internationella initiativ och trender samt driver och medverkar i påverkansdialoger med bolag. En viktig del i arbetet är också samarbetet med andra förvaltare och kapitalägare i ägarstyrnings- och hållbarhetsfrågor.

Du kommer också kommunicera Öhman Fonders arbete både internt och externt och rapporterar till Öhman Fonders vd.

Jamal Abida Norling, vd Öhman Fonder och Viktoria Voskressenskaia, hållbarhetsanalytiker Öhman Fonder.

Jamal Abida Norling, vd Öhman Fonder och Viktoria Voskressenskaia, hållbarhetsanalytiker Öhman Fonder.

Kvalifikationer och personliga egenskaper

Vi söker dig som har lång och gedigen erfarenhet av ägarstyrning och hållbarhet inom kapitalförvaltning. Du förstår våra och branschens utmaningar och möjligheter samt har erfarenhet av att driva och integrera hållbarhet i investeringsprocesser.

Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper och söker dig som har en mycket god analytisk förmåga, är strukturerad och som kan sammanfatta, åskådliggöra och presentera omfattande och komplext material. Du tar stort eget ansvar och kan driva arbetet framåt. Vi ger dig möjlighet till fortsatt personlig utveckling men vi förväntar oss också att du själv bidrar till utvecklingen av gruppens ansvarsområde.

Du ska ha en akademisk examen eller motsvarande och har lätt för att uttrycka dig i tal och skrift både på svenska och på engelska.

Vi har en öppen och inkluderande affärskultur och är övertygade om att mångfald av erfarenheter och bakgrunder bland våra medarbetare ger bättre produkter och tjänster för våra kunder. Arbetet sker från vårt kontor i centrala Stockholm.

Välkommen med din ansökan!

Ansökan och CV skickas till Ulrika Håkansson, Head of Human Resources, via e-postadress ulrika.hakansson@ohman.se senast den 15 maj 2022. Märk ansökan ”Ägarstyrning och Hållbarhet”. Urval kommer att ske löpande.

För mer information om tjänsten är du välkommen att kontakta: Jamal Abida Norling, vd, på telefonnummer 08-407 58 13 alternativt via e-postadress jamal.abida.norling@ohman.se

Kontakt

Jamal Abida Norling, vd Öhman Fonder
Jamal Abida Norling

Vd och presskontakt

+46 8 407 58 13
jamal.abida.norling@ohman.se

Ulrika Håkansson

Personalchef

+46 8 407 58 46
ulrika.hakansson@ohman.se