Investeringar

Öhmangruppen gör investeringar utanför den sfär där vi aktivt deltar i drift och utveckling av bolagen. Huvuddelen av kapitalet har koncentrerats till private equity, främst inom teknologi. Öhman har aktivt deltagit i grundandet av bolaget Neqst, vilket också är det största innehavet.

Öhmangruppen gör investeringar utanför den sfär där vi aktivt deltar i drift och utveckling av bolagen. Huvuddelen av kapitalet har koncentrerats till private equity, främst inom teknologi.
Öhmangruppen gör investeringar utanför den sfär där vi aktivt deltar i drift och utveckling av bolagen. Huvuddelen av kapitalet har koncentrerats till private equity, främst inom teknologi.

Neqst bedriver aktiv investeringsverksamhet inom teknologisektorn. Med mångårig erfarenhet av både operativ ledning och investering inom sektorn är Neqst unikt positionerade för att addera värde till tillväxtföretag. Firman grundades 2008 av Öhman, Erik Fröberg och Jonas Fredriksson och målet är att bli en av Europas ledande investerare inom teknologisektorn.

Kort om Neqst

  • Region: Primärt investeringar i Norden
  • Sektorer: Investerar i mjukvara, IT, telekom samt service inom dessa sektorer
  • Bolagstyper: Investerar både i privata och börsnoterade
  • Fas: Tillväxt
  • Typ av investering: Primära och sekundära
  • Exempel på portföljbolag (per sista december 2019):


Några av Öhmans övriga investeringar

Nordic Capital Fund IX

Fonden öppnades 2018 av Nordic Capital som är ett private equity bolag som investerar i ett brett spektrum av sektorer. Investeringar görs i medelstora till stora företag i Norden och globalt. Sedan starten 1989 har Nordic Capital investerat 15 miljarder EUR i över 100 företag. Exempel på portföljbolag (per sista december 2019):

Sprints Capital

Londonbaserade Sprints Capital investerar i teknikdrivna bolag som ligger i framkant, har en stark marknadsposition och starka och duktiga team. Bolaget har en långsiktig investeringshorisont och arbetar nära sina investeringar för att bygga framgångsrika bolag. Exempel på portföljbolag (per sista december 2019):