Kärninnehavet Nordnet

Öhmans kärninnehav Nordnet är en digital bank för sparande och investeringar. Nordnet erbjuder användarvänliga, snabba och stabila applikationer och verktyg för sparare som vill ta smartare investeringsbeslut.

Nordnet erbjuder användarvänliga, snabba och stabila applikationer och verktyg för sparare som vill ta smartare investeringsbeslut.
Nordnet erbjuder användarvänliga, snabba och stabila applikationer och verktyg för sparare som vill ta smartare investeringsbeslut.

Nordnet grundades 1996 och för 20 år sedan omdefinierade bolaget finansbranschen som den första digitala banken i Norden. Idag erbjuder Nordnet lösningar inom sparande och investeringar, lån (privatlån, värdepapperslån och bolån) och pension. Nordnet driver också Nordens största sociala investeringsnätverk Shareville.

Under 2019 mottog Nordnet  ett antal utmärkelser

I Danmark visade en undersökning från Yougov att Nordnet är Danmarks femte mest rekommenderade varumärke, alla kategorier.

Bolaget utnämndes till ”Bästa börsmäklare” av finska Aktiespararna.

I slutet av 2019 utsågs Nordnet av Privata Affärer till ”Årets småföretagarbank” för sitt erbjudande riktat mot entreprenörer.

Kort om Nordnet

  • VD: Lars-Åke Norling
  • Antal anställda: 605
  • Varav kvinnor: 36 %
  • Rörelseintäkter*: 1 573,4 mkr
  • Rörelseresultat*: 377,4 mkr
  • Nordnets verksamhet står under tillsyn av Finansinspektionen i Sverige samt motsvarande myndigheter i Norge, Finland och Danmark.

*Räkenskapsåret 2019.