Öhman i media

Öhman Fonders Fredric Nyström placerar sig på listan över Sveriges 101 hållbarhetsmäktigaste

Aktuell Hållbarhet utser ”Årets mäktigaste i Hållbarhetssverige”. Fredric Nyström, chef ansvarsfulla investeringar på Öhman Fonder, placerar sig i år på plats 78 på listan över Sveriges 101 hållbarhetsmäktigaste.

"Vårt påverkansarbete bedriver vi tillsammans med likasinnade investerare, framför allt internationellt, för att åstadkomma en varaktig global förändring" säger Fredric Nyström, chef ansvarsfulla investeringar på Öhman Fonder.

Varje år publicerar Aktuell Hållbarhet en lista över 101 personer som sätter agendan och driver på samhälle och näringsliv i mer hållbar riktning. För att bli framgångsrik och skaffa sig en position i ­hållbarhetssfären krävs i dag nya egenskaper. Främst handlar det om förmågan att åstadkomma samhällsnytta, enligt juryn. Över 400 personer har nominerats.

Så här låter juryns motivering: ”Fredric Nyström har under sina år på Öhman Fonder implementerat ett hållbarhetstänk som i dag genomsyrar kapitalförvaltningen och därigenom har kapitalet som Öhman förvaltar blivit en maktfaktor som påverkar bolag, inte bara i Sverige utan över hela världen.”

Fredric Nyström är glad och stolt över sin placering:

”Det är mycket hedrande att tilldelas en plats på listan. Jag är stolt över vad min kollega och jag i Öhman Fonders ESG-team har åstadkommit tillsammans med våra fondförvaltare. Långsiktig lönsamhet kräver uthålliga investeringar och kontinuerligt engagemang: lika aktiva som vi är i vår investeringsprocess, är vi i vårt påverkansarbete och som samtalspartner med kunder, bolag och andra intressenter. Vårt påverkansarbete bedriver vi tillsammans med likasinnade investerare, framför allt internationellt, för att åstadkomma en varaktig global förändring. Vi är övertygande om att det skapar mervärde för våra kunder, miljön och samhället omkring oss.”

Fredric Nyström är chef för ansvarsfulla investeringar på Öhman Fonder sedan 2014. Tidigare arbetade Fredric nio år på GES (nuvarande Sustainalytics) som Key Account Manager.

Kontakt