Öhmangruppen

Välkommen till Öhman-gruppen!

Sedan 1906 har vi ständigt utforskat nya möjligheter när det gäller investeringar. Alltid med fokus på att vara steget före, men utan att ge avkall på kontroll och kvalitet. Alltid på en internationell arena, men nära till hands för våra kunder.

Med rätt värderingar sedan 1906

Som familjeföretag vet vi vikten av att utvecklas. Sedan 1906 har vi ständigt utforskat nya möjligheter när det gäller investeringar. Alltid med fokus på att vara steget före, men utan att ge avkall på kontroll och kvalitet. Alltid på en internationell arena, men nära till hands för våra kunder.

Öhman är en familjeägd och oberoende finansiell företagsgrupp. Öhman-gruppens moderbolag grundades 1906 av Emric Öhman under namnet Bankirfirman E. Öhman J:or. 1934 fick Max Dinkelspiel erbjudandet att ta över företaget och det har sedan dess drivits av familjen Dinkelspiel.

Idag är Tom Dinkelspiel styrelseordförande och Johan Malm chef för koncernen som förvaltar 100 miljarder kronor genom sitt rörelsedrivande dotterbolag Öhman Fonder i Sverige.

Gruppen består även av Öhman Bank, kärninnehavet Nordnet – som är gruppens största finansiella engagemang – samt ett antal övriga investeringar.