Öhmangruppen

Välkommen till Öhmangruppen!

Hur bygger man ett företag som förblir stabilt? Man börjar med att lägga en ordentlig grund; en värdegrund. Öhman är ett familjeägt företag som har funnits i mer än 100 år. Ett företag som bygger verksamheten på långsiktiga relationer. Familjetraditionerna lever vidare och idag är tredje generationen Dinkelspiel verksam inom koncernen.

Med rätt värderingar sedan 1906

Som familjeföretag vet vi vikten av att utvecklas. Sedan 1906 har vi ständigt utforskat nya möjligheter när det gäller investeringar. Alltid med fokus på att vara steget före, men utan att ge avkall på kontroll och kvalitet. Alltid på en internationell arena, men nära till hands för våra kunder.

Öhman är en familjeägd och oberoende finansiell företagsgrupp. Öhmangruppens moderbolag grundades 1906 av Emric Öhman under namnet Bankirfirman E. Öhman J:or. 1934 fick Max Dinkelspiel erbjudandet att ta över företaget och det har sedan dess drivits av familjen Dinkelspiel.

Idag är Tom Dinkelspiel styrelseordförande och Johan Malm chef för koncernen som förvaltar 90 miljarder kronor genom sitt rörelsedrivande dotterbolag Öhman Fonder i Sverige.

Gruppen består även av Öhman Bank, kärninnehavet Nordnet – som är gruppens största finansiella engagemang – samt ett antal övriga investeringar.