Nyheter

Öhman Fonder söker en junior ränteförvaltare

Nu söker vi en junior ränteförvaltare till Öhman Fonders prisbelönade ränte- och kreditförvaltning.  Vi är övertygade om att det är människan som gör företaget och inte tvärtom. Våra medarbetare drivs av nyfikenhet, engagemang och ansvarstagande – vår gemensamma värdegrund.

I en centralt belägen och stimulerande arbetsmiljö erbjuder vi ett engagerande och utvecklande arbete. Att arbeta på Öhman Fonder är roligt och något att vara stolt över. Vi har därför skapat en engagerande arbetsmiljö där vi ställer ambitiösa men realistiska krav på varandra. Det flerfaldigt prisbelönade ränteteamet har en kultur där lagarbete är centralt.

Arbetsuppgifter

Primärt assisterar du våra fondförvaltare i den dagliga skötseln av ränte- och kreditfonderna. Det innebär att utföra investeringsanalyser, handel i fonderna och rapportering. Dessutom förser du fondförvaltarna med makro- och bolagsanalyser samt presentationsmaterial inför kundmöten. Du kommer även att självständigt driva egna utvecklingsprojekt inom ränte- och kreditförvaltningen.

Önskade kvalifikationer

Du har nyligen tagit examen från universitet/högskola eller har efter avslutad utbildning något års arbetslivserfaren. Vi ser gärna att du har en examen i nationalekonomi eller en ingenjörsutbildning. Visat intresse för finans och matematik under studieåren samt erfarenhet av programmering är meriterande. Att du har ett starkt intresse för finansiella marknader tar vi för givet. Du har lätt för att uttrycka dig i tal och skrift både på svenska och på engelska.

Personliga egenskaper

Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper och söker dig som är analytisk och arbetar strukturerat. Du hanterar att arbeta under hög press och förstår vikten av god samarbetsförmåga. Vi ger dig möjligheten till fortsatt personlig utveckling men vi förväntar oss också att du själv bidrar till utvecklingen av teamet. På Öhman Fonder arbetar vi dagligen för att våra investeringar ska vara med och bidra till att lösa de globala hållbarhetsutmaningarna. Vi ser gärna att du delar vårt engagemang i frågan och vill vara med och driva utvecklingen av hållbara kapitalmarknader.

Välkommen med din ansökan!

CV, personligt brev samt betyg skickas till Ulrika Håkansson, Head of Human Resources, via e-postadress ulrika.hakansson@ohman.se senast den 8 augusti 2019. Märk ansökan ”Junior ränteförvaltare Öhman Fonder”. Urval kommer att ske löpande.

För mer information om tjänsten är du välkommen att kontakta: Lars Kristian Feste, chef ränte- och kreditförvaltning via e-postadress lars.kristian.feste@ohman.se

Kontakt

Ulrika Håkansson

Personalchef

+46 8 407 58 46
ulrika.hakansson@ohman.se

Lars Kristian Feste

Räntechef