Viktig information
Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. De pengar som placeras i fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka hela det insatta kapitalet. Vi rekommenderar att du läser fondens faktablad och fullständiga informationsbroschyr innan du köper andelar i en fond.

Nyheter

Öhman Fonder söker junior aktieförvaltare – med världen som arbetsfält

Nu söker vi en junior aktieförvaltare till Öhman Fonders globala aktieteam. Vi är övertygade om att det är människan som gör företaget och inte tvärtom. Våra medarbetare drivs av nyfikenhet, engagemang och ansvarstagande – vår gemensamma värdegrund.

I en centralt belägen och stimulerande arbetsmiljö erbjuder vi ett engagerande och utvecklande arbete. Att arbeta på Öhman Fonder är roligt och något att vara stolt över. Vi har därför skapat en engagerande arbetsmiljö där vi ställer ambitiösa men realistiska krav på varandra. Det globala aktieteamet har en kultur där lagarbete är centralt.

Med världen som arbetsfält

Öhman Fonders globala aktieteam förvaltar två fonder: Öhman Global Hållbar som tilldelats högsta betyg – fem stjärnor* – av fondutvärderingsföretaget Morningstar och Öhman Global Growth, en teknologiorienterad fond med fyra stjärnor*. Fondförvaltarna arbetar tematiskt med långsiktiga perspektiv på fondernas investeringar där hållbarhet är djupt integrerad i arbetsprocessen.

Arbetsuppgifter

Arbetsuppgifterna består i att utföra investeringsanalys på bolag, genomföra värdepappershandel i fonderna, assistera med rapportering samt att ta fram presentationsmaterial och delta i kundmöten. Du är del i ett team som samarbetar nära och där du välkomnas att generera idéer och hjälpa till att utveckla investeringsteman. Du träffar analytiker, bolag och deltar i investeringskonferenser både i Sverige och utomlands. Med tiden kommer du självständigt förvalta delar av de globala aktiefonderna och vara med och utveckla nya fondprodukter.

Önskade kvalifikationer

Du har nyligen tagit examen från universitet/högskola eller har efter avslutad utbildning några års arbetslivserfarenhet. Att du har ett stort intresse för aktiemarknaden tar vi för givet. Du har lätt för att uttrycka dig i tal och skrift både på svenska och på engelska.

Personliga egenskaper

Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper och söker dig som är social, nyfiken, analytisk, flexibel och som kan arbeta självständigt och strukturerat. På Öhman Fonder arbetar vi dagligen för att våra investeringar ska bidra till att lösa de globala hållbarhetsutmaningarna. Vi förutsätter att du delar vårt engagemang i frågan och vill vara med och driva utvecklingen av hållbara kapitalmarknader.

Välkommen med din ansökan!

CV, personligt brev samt betyg skickas till Ulrika Håkansson, Head of Human Resources, via e-postadress ulrika.hakansson@ohman.se senast 30 september 2019. Märk ansökan ”Junior aktieförvaltare globala aktier”. Urval kommer att ske löpande.

För mer information om tjänsten är du välkommen att kontakta: Filip Boman, förvaltare globala aktier och gruppchef via e-postadress filip.boman@ohman.se

*Fondbetyg per sista juli 2019.

Kontakt

Ulrika Håkansson

Personalchef

+46 8 407 58 46
ulrika.hakansson@ohman.se

Filip Boman, chef globala aktier på Öhman Fonder
Filip Boman

Fondförvaltare, globala aktier