Nyheter, Pressmeddelanden

Jamal Abida Norling ny vd för Öhman Fonder

Jamal Abida Norling tar ett kliv upp från positionen som investeringschef och blir ny vd för Öhman Fonder. Jamal har 20 års erfarenhet av finansiella marknader och arbetar på fondbolaget sedan åtta år.

"Jag är övertygad om att vi med vår långsiktiga ägare i ryggen och mycket duktiga medarbetare har alla förutsättningar för att lyckas. Nu siktar vi på att bli Sveriges bästa fondbolag" säger Jamal Abida Norling nytillträdd vd Öhman Fonder.

”Jag är övertygad om att vi med vår långsiktiga ägare i ryggen och mycket duktiga medarbetare har alla förutsättningar för att lyckas. Nu siktar vi på att bli Sveriges bästa fondbolag” säger Jamal Abida Norling nytillträdd vd Öhman Fonder.

– Jag är mycket glad över att Jamal Abida Norling nu träder in i rollen som vd för Öhman Fonder. Han kan både fondbolaget och branschen mycket väl. Jamal har lång erfarenhet av förvaltning och arbetar idag som investeringschef hos oss. Han har även aktivt deltagit i arbetet med vår affärsstrategi, säger Johan Malm styrelseordförande Öhman Fonder och koncernchef Öhman-gruppen.

– Det känns både spännande och hedrande att få axla rollen som vd i Öhman Fonder. Vi fortsätter att utveckla vårt förvaltningserbjudande genom att utgå från kundens behov, med ett starkt fokus på långsiktiga och ansvarsfulla placeringar, säger Jamal Abida Norling som nu kliver in i rollen som ny vd i Öhman Fonder och fortsätter:

– Jag är övertygad om att vi med vår långsiktiga ägare i ryggen och mycket duktiga medarbetare har alla förutsättningar för att lyckas. Nu siktar vi på att bli Sveriges bästa fondbolag, avslutar Jamal Abida Norling nytillträdd vd Öhman Fonder.

Jamal Abida Norling har 20 års erfarenhet av finansiella marknader och kom till Öhman i  samband med att Öhman förvärvade DNB:s svenska fond- och kapitalförvaltningsverksamhet. Under sina 20 år i branschen har han utöver sin roll på Öhman arbetat med tillgångsallokering och alternativa investeringar på bland annat Första AP Fonden och Aberdeen Asset Management. Jamal har en magisterexamen i matematisk statistik från Stockholms universitet.

 För ytterligare information, kontakta gärna:

Johan Malm, vd och koncernchef Öhman-gruppen, telefon 070 872 50 41, johan.malm@ohman.se

Jamal Abida Norling, vd Öhman Fonder, telefon 070 143 42 54, jamal.abida.norling@ohman.se

Camilla Lundquist, presskontakt Öhman Fonder, telefon 070 972 50 62, camilla.lundquist@ohman.se

Pressbilder:

Johan Malm, vd och koncernchef Öhman-gruppen

Jamal Abida Norling, vd Öhman Fonder

Öhman är en svensk familjeägd och oberoende finansiell företagsgrupp som grundades  1906. Öhman-gruppen består av Öhman Fonder med ett förvaltat kapital på närmare 100 miljarder kronor, Öhman Bank i Luxemburg,  kärninnehavet Nordnet samt ett antal övriga investeringar.

Kontakt

Johan Malm, vd och koncernchef Öhman och ordförande Öhman Fonder
Johan Malm

Vd och koncernchef Öhman

Jamal Abida Norling, vd Öhman Fonder
Jamal Abida Norling

Vd och presskontakt

+46 8 407 58 13
jamal.abida.norling@ohman.se