Viktig information
Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. De pengar som placeras i fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka hela det insatta kapitalet. Vi rekommenderar att du läser fondens faktablad och fullständiga informationsbroschyr innan du köper andelar i en fond.

Nyheter, Öhman i media

Dagens Industri: ”Börsproffset: Tre teman som kommer prägla börsåret 2021 – aktierna som blir vinnare”

Pär Löfving, fondförvaltare på Öhman fonder, tipsar om aktierna som blir vinnare på de tre teman han tror kommer att prägla börsåret 2021. ”De kommer kunna ge en del bolag strukturell medvind under lång tid. Kanske en tioårsperiod”, säger Pär Löfving till Dagens Industri.

Foto: Dagens Industri/Wavebreak Media LTD.

Miljövänliga transporter, digitalisering inom hälsovården och en återhämtning för upplevelseindustrin är de tre teman som på allvar kommer ge utslag på börsen 2021, enligt Pär Löfving.

Det är teman som redan syns och som vi tror kommer märkas av ordentligt från och med nästa år. De kommer kunna ge en del bolag strukturell medvind under lång tid. Kanske en tioårsperiod”, säger Pär Löfving.

Vad gäller den första punkten har klimatförändringarna trängt igenom coronabarriären och fått rubriker den senaste tiden till följd av SMHI:s rapport om att 2020 varit det varmaste året någonsin uppmätt i Sverige. Pär Löfving tror att det temat bara kommer tillta i styrka.

Läs mer på Di.se (endast prenumeranter)

 

Kontakt

Pär Löfving, förvaltare globala aktier
Pär Löfving

Fondförvaltare, globala aktier