Nyheter, Öhman i media

Finansliv: Grön revolution

"En ny generation driver finansbranschens hållbarhetsarbete. Maktstrukturerna förändras på banker och fondbolag där unga allt oftare syns på ledande eller strategiskt viktiga positioner" skriver Finansliv som har pratat med tre av branschens hållbarhetshopp.

Josefin Johansson, Lingyi Lu och Victoria Lidén är en del av en ny generation i finansbranschen som jobbar för en grön och hållbar omställning. Foto: Tor Johnsson

På bara några år har hållbarhet gått från nisch till mainstream. Regulatoriska drivkrafter med nya regelkrav och standarder på EU-nivå kombinerat med en ökad transparens och tillgång till information är några aspekter som har drivit på. Men framför allt har förändringen varit kunddriven. I takt med att de unga blir mer kapitalstarka ställs nu hårdare krav på hur deras pengar hanteras och förvaltas. Lägg på den kommande »Greta-generationen« och tempot dras upp ytterligare.

Skiftet syns internt bland banker och finansbolag där maktstrukturer nu förändras snabbt och unga allt oftare syns på ledande eller strategiskt viktiga positioner. Tre profiler i den här generationsväxlingen är Josefin Johansson, 28, hållbarhetsanalytiker på Handelsbanken Equity Research, Victoria Lidén, 27, hållbarhetsanalytiker på Öhman Fonder och Lingyi Lu, 27, hållbarhetsansvarig på Söderberg & Partners.

Läs mer på Finansliv.se