Karriär, Nyheter

Extrajobb för dig som gillar att programmera

Nu söker Öhman Fonder en student för deltidsarbete inom vårt team Business Tech & Transformation. Teamet, som har en jämn könsfördelning, arbetar agilt och utvecklar egna tekniska lösningar. Det är ett kreativt och innovativt team som strävar efter att ständigt ta nästa steg.

Vi är övertygade om att människan gör företaget och inte vice versa. Våra medarbetare är engagerade, långsiktiga och ansvarstagande – kort sagt Öhmans gemensamma värdegrund. Att arbeta på Öhman är roligt och något att vara stolt över. Vi har därför skapat en engagerande och utvecklande arbetsmiljö där vi ställer ambitiösa men realistiska krav på varandra.

Öhman Fonder är en oberoende, familjeägd och aktiv kapitalförvaltare som förvaltar drygt 150 miljarder kronor. Vi har en stark närvaro på den institutionella marknaden för kapitalförvaltning och har en lång erfarenhet av att få kunders kapital att växa. Då som nu verkar vi i samklang med den omgivning och den framtid vi alla ska leva i och vår erfarenhet säger oss att hållbar kapitalförvaltning handlar om långsiktighet, ansvar och ett aktivt – på djupet engagerat – ägande.

Arbetsuppgifter

Du tillhör avdelningen Business Tech & Transformation som arbetar med automation, business intelligence och affärsutveckling. Teamet, som har en jämn könsfördelning, arbetar agilt och utvecklar egna tekniska lösningar. Det är ett kreativt och innovativt team som strävar efter att ständigt ta nästa steg. Ditt arbete kommer i första hand vara att stötta teamets utvecklare med programmering i enklare utvecklingsjobb.

Vi ger dig stort ansvar och möjlighet att utvecklas och tror att du snabbt kommer ta fram egna förslag på lösningar utifrån kravställning från verksamheten i dialog med våra utvecklare. Du kommer ha många kontaktytor inom bolaget, bland annat försäljning, fondförvaltning, fondadministration och kontrollfunktioner som riskhantering och regelefterlevnad.

Kvalifikationer och personliga egenskaper

Vi söker dig som är i början av din ingenjörsutbildning och som tycker att det är roligt att programmera och har ett intresse för finansområdet.

Programmeringsspråk och tekniker vi använder oss av är bland annat Python, SQL, Javascript, Html och CSS. Det är bra om du har erfarenhet av flera programmeringsspråk, men det viktigaste är att du är öppen för att lära dig både back-end och front-end. Det är dock meriterande om du har erfarenhet av Node.js samt moderna front-end ramverk som Angular.

Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper och söker dig som är självgående och har lätt för att skapa kontakt med andra människor. Vi ser också att du har en förmåga att snabbt sätta dig in i nya uppgifter.

Vi söker dig som har möjlighet att jobba en till två dagar i veckan. Vi ser också att du har möjlighet att jobba flera dagar kring högtider och under sommaren när ordinarie personal är på semester. Självklart tar vi hänsyn till tentaperioder.

Välkommen med din ansökan!

Vi rekryterar löpande och ser gärna att du har möjlighet att börja arbeta omgående.

CV och personligt brev skickas till Ulrika Håkansson, Head of Human Resources, via e-postadress ulrika.hakansson@ohman.se senast 30 oktober 2022. Ange ”Business Tech & Transformation” i ämnesfältet. Urval kommer att ske löpande.

För mer information om tjänsten är du välkommen att kontakta Agneta Jakas Rosengren på telefonnummer +46 8 407 59 72 alternativt via e-postadress agneta.jakas@ohman.se.