Karriär, Nyheter

Redo för nya utmaningar? Öhman Fonder söker en fondanalytiker.

Nu söker Öhman Fonder en fondanalytiker som ska utvärdera bolagets egen förvaltning och skapa förutsättningar för bra investeringsbeslut. Vi är övertygade om att det är människan som gör företaget och inte tvärtom. Våra medarbetare drivs av engagemang, långsiktighet och ansvarstagande – vår gemensamma värdegrund.

Vi är övertygade om att det är människan som gör företaget och inte tvärtom.

I en stimulerande arbetsmiljö med sund balans mellan arbete och privatliv erbjuder vi ett engagerande och utvecklande arbete. Våra fonder konkurrerar med den finansiella marknadens alla övriga produkter och det är viktigt att vi har en väl fungerande utvärdering och kontroll av vår egen förvaltning. Allt för att vara i framkant, hålla hög kvalité och stark konkurrenskraft även i fortsättningen.

Om rollen

Som fondanalytiker arbetar du främst med att utvärdera och bedöma vår förvaltning och våra fonder. Genom väl underbyggda analyser i kombination med konstruktiva dialoger skapar du förutsättningar för bra investeringsbeslut. Det är viktigt att du vill vara med och driva vår förvaltarutvärdering framåt. En stor del av arbetsuppgifterna består av:

  • Utveckla och jobba med förvaltarutvärdering
  • Avkastningsanalys
  • Uppföljning av förvaltningsresultat
  • Framtagande av rapporter
  • Uppföljningsmöten med förvaltningsorganisationen

Utöver detta ansvarar gruppen för vissa interna kontrollfunktioner åt förvaltningen och beräknar risk- och nyckeltal för våra fonder. För att lösa uppgifterna använder vi egenutvecklade beräkningsmodeller, program och databaser.

Kvalifikationer och personliga egenskaper

Du har akademisk bakgrund inom relevant område: ingenjör, ekonom eller motsvarande. Du ska ha arbetat i minst tre år med fondutvärdering, förvaltning eller liknande, gärna både kvantitativt och kvalitativt, samt ha god kännedom om aktie- och räntefonder. Förmåga att programmera och hantera databaser är meriterande. Du har lätt för att uttrycka dig i tal och skrift både på svenska och på engelska.

Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper och söker dig som är drivande, tar eget ansvar, arbetar självständigt samtidigt som du har lätt för att samarbeta. Du har en analytisk talang och förmågan att se samband och helheter, samt fallenhet för kommunikation och löpande återkoppling. Vi ger dig möjlighet till fortsatt personlig utveckling och förväntar oss att du bidrar till utvecklingen av gruppens ansvarsområden.

Vi har en öppen och inkluderande affärskultur och är övertygade om att mångfald av erfarenheter och bakgrunder bland våra medarbetare ger bättre produkter och tjänster för våra kunder. Arbetet sker från vårt kontor i centrala Stockholm.

Välkommen med din ansökan!

CV samt personligt brev skickas till Ulrika Håkansson, Head of Human Resources, via e-postadress ulrika.hakansson@ohman.se senast den 30 september. Märk ansökan ”Fondanalytiker”. Urval kommer i viss mån att ske löpande.

För mer information om tjänsten är du välkommen att kontakta gruppchef Markus Lundberg via markus.lundberg@ohman.se.

Kontakt

Ulrika Håkansson

Personalchef

+46 8 407 58 46
ulrika.hakansson@ohman.se