Karriär, Nyheter

Ledig tjänst: Öhman Fonder söker en aktie- och valutahandlare

Öhman Fonder fortsätter att växa och söker nu en aktie- och valutahandlare. Vi är övertygade om att det är människan som gör företaget och inte tvärtom. Våra medarbetare drivs av engagemang, långsiktighet och ansvarstagande – vår gemensamma värdegrund.

Patrik Rundin och Daniel Dahlin, aktie- och valutahandlare på Öhman Fonder tillsammans med kollegan Agneta Jakas Rosengren, Head of Business Tech & Transformation. Öhman Fonder är en aktiv, ansvarsfull och långsiktig fondförvaltare. Vårt arbete präglas av ett högt engagemang och en stor respekt för kundernas kapital. Öhmankoncernen har funnits i över hundra år och för oss är hållbara investeringar en självklarhet.

Om rollen

Som aktie- och valutahandlare på Öhman Fonder kommer du att ingå i en grupp om tre personer. Gruppen handlar aktier, indexterminer och valuta för våra fonders räkning. Du kommer arbeta nära de fondförvaltare som genererar fondernas order och även ha kontakt med andra avdelningar.

Öhman förvaltar fonder med olika teman och geografisk inriktning. Handeln sker därför både lokalt och globalt via såväl traditionella mäklarkontakter som elektroniskt via så kallade algoritmer. De finansiella marknaderna är i ständig förändring och du kommer ingå i en grupp som hela tiden strävar efter att utveckla och förbättra sig.

Kvalifikationer och personliga egenskaper

Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper och söker dig som tar eget ansvar, arbetar självständigt men också har en stor samarbetsförmåga. Som person är du ödmjuk och prestigelös.

Du har en akademisk examen och kanske har du arbetat något år eller två, men arbetslivserfarenhet från branschen är inte ett krav. Du är nyfiken, lyhörd, har ett stort intresse för de finansiella marknaderna och har lätt att uttrycka dig i tal och skrift både på svenska och på engelska.

Öhman Fonder har en öppen och inkluderande affärskultur och är övertygade om att mångfald av erfarenheter och bakgrunder bland våra medarbetare ger bättre produkter och tjänster för våra kunder. Vi arbetar dagligen för att våra investeringar ska bidra till att lösa de globala hållbarhetsutmaningarna. Arbetet sker från vårt kontor i centrala Stockholm.

Välkommen med din ansökan!

CV samt personligt brev skickas till Ulrika Håkansson, Head of Human Resources, via e-postadress ulrika.hakansson@ohman.se senast den 15 april. Märk ansökan ”Aktie- och valutahandlare”.  Urval kommer dock i viss mån att ske löpande.

För mer information om tjänsten är du välkommen att kontakta: Daniel Dahlin eller Patrik Rundin, aktie- och valutahandlare via e-postadress daniel.dahlin@ohman.se eller patrik.rundin@ohman.se

Kontakt

Ulrika Håkansson

Personalchef

+46 8 407 58 46
ulrika.hakansson@ohman.se