Nyheter, Pressmeddelanden

Erik Durhan går till Öhman Fonder

Öhman Fonder har rekryterat Erik Durhan till tjänsten chef för ägarstyrning och hållbarhet. Erik är sedan 2014 chef för ägarstyrning på Nordea Fonder och var dessförinnan Nordeas presschef. Han har en bakgrund från såväl ekonomijournalistik som finansiell analys. Erik tillträder sin tjänst under februari.

Erik Durhan, tillträdande chef för ägarstyrning och hållbarhet på Öhman Fonder

Erik tar övergripande ansvar för Öhman Fonders arbete med ägarstyrning och hållbarhet.

Öhman Fonders vd Jamal Abida Norling säger:

”Jag är mycket glad över att vi har rekryterat Erik Durhan till Öhman Fonder. Eriks breda erfarenhet av hållbara investeringar och aktivt arbete med ägarfrågor i valberedningar samt bolagsstämmor kommer att stärka vår ansvarsfulla kapitalförvaltning ytterligare. Jag är övertygad om att Erik tillsammans med alla kompetenta medarbetare på Öhman Fonder kommer att hjälpa oss till en position i den absoluta toppen av svenska kapitalförvaltare.”

Erik Durhan, tillträdande chef för ägarstyrning och hållbarhet säger:

”Det känns spännande att gå till en kapitalförvaltare med så stark kultur och varumärke som Öhman Fonder. Hållbarhetsanalys är en grundsten i framtidens kapitalförvaltning och jag har i mina diskussioner med Öhman Fonder slagits av hur seriöst de tar dessa frågor. Jag delar deras vision att bli ledande inom ansvarsfulla investeringar och ägarstyrning, och det känns minst sagt motiverande att få bidra till bolagets fortsatta tillväxtresa.”

För eventuell ytterligare information kontakta:

Mats Olsson, marknadschef, mats.olsson@ohman.se

Jamal Abida Norling, vd, jamal.abida.norling@ohman.se

Pressbilder

Erik Durhan, tillträdande chef för ägarstyrning och hållbarhet på Öhman Fonder

Jamal Abida Norling, vd Öhman Fonder

Öhman Fonder är Sveriges största fristående kapitalförvaltare som vid årsskiftet förvaltade 150 miljarder kronor. Vårt uppdrag är att skapa största möjliga avkastning till våra kunder och för oss handlar hållbar kapitalförvaltning om långsiktighet, ansvar och ett aktivt, på djupet engagerat, ägande.

Kontakt

Mats Olsson

Chef marknadsföring och kommunikation

+46 70 305 10 02
mats.olsson@ohman.se

Jamal Abida Norling, vd Öhman Fonder
Jamal Abida Norling

Vd och presskontakt

+46 8 407 58 13
jamal.abida.norling@ohman.se