Nyheter

Öhman Fonder söker en analytiker till ränte- och kreditförvaltningen

Vi söker nu en driven och ambitiös analytiker till Öhman Fonders prisbelönta ränte- och kreditteam. Som analytiker kommer du att ha en nyckelroll i att stötta och hjälpa till att driva vår verksamhet framåt.

Öhman Fonder är Sveriges största fristående kapitalförvaltare med 130 miljarder kronor i förvaltat kapital. Som analytiker kommer du att spela en viktig roll i vår fortsatta resa och arbeta med en rad olika uppgifter inom ränte- och kreditområdet.

Om Öhman Fonder

Öhman Fonder är en aktiv, ansvarsfull och långsiktig kapitalförvaltare. Vårt arbete präglas av högt engagemang och stor respekt för kundernas kapital. Vi har en öppen och inkluderande företagskultur och vi vet att en mångfald av erfarenheter och bakgrunder bland våra medarbetare ger bättre produkter och tjänster för våra kunder. Öhman Fonder är Sveriges största fristående kapitalförvaltare med 130 miljarder kronor i förvaltat kapital. Som analytiker kommer du att spela en viktig roll i vår fortsatta resa och arbeta med en rad olika uppgifter inom ränte- och kreditområdet.

I tuff konkurrens tog Öhman Fonders ränte- och kreditteam hem pokalen när Morningstar Sverige utsåg 2023 års vinnare i kategorin Bästa Fondbolag - Räntor. Från vänster: Kristofer Klondaris, Lars Kristian Feste, Julia Stalbro, Arian Kalantari och Tobias Kaminsky.

I tuff konkurrens tog Öhman Fonders ränte- och kreditteam hem pokalen när Morningstar Sverige utsåg 2023 års vinnare i kategorin Bästa Fondbolag – Räntor. Från vänster: Kristofer Klondaris, Lars Kristian Feste, Julia Stålbro, Arian Kalantari och Tobias Kaminsky.

Om rollen

I din roll som analytiker kommer du främst arbeta med bolagsanalyser, ta fram investeringsidéer och stödja förvaltningen i det dagliga arbetet. Vidare kommer du att underhålla och utveckla våra analysmodeller samt sammanställa och visualisera data. Arbetet är dynamiskt och varierande och du kommer samarbeta både med andra avdelningar inom bolaget och externa motparter. Du kommer även att arbeta med att utveckla och implementera strategier för att förbättra vår förvaltning och vårt arbetssätt. Erfarenhet av programmering är meriterande, men inte ett krav. Det är däremot viktigt att du är bekväm med Excel och Powerpoint.

Vi erbjuder en dynamisk arbetsmiljö där du kommer ha möjligheten att arbeta med spännande projekt och samarbeta med kompetenta kollegor. Vi tillhandahåller möjligheter för dig att utvecklas och växa i din roll inom bolaget.  Våra medarbetare är viktiga för oss och vi lägger därför stor vikt vid att personalen har en sund arbetsbelastning.

Om dig

Vi tror att du som person är analytisk och självgående, samtidigt som du har en stark samarbetsförmåga och arbetar strukturerat. Du är flexibel och kan hantera flera uppgifter samtidigt. Du är dessutom genuint intresserad av finansmarknaden och vill utveckla din karriär inom detta område.

Vi söker dig som är utbildad inom ekonomi- och/eller ingenjörsvetenskap och som har ett par års erfarenhet inom relevant område.

Välkommen med din ansökan!

CV och personligt brev skickas till Ulrika Håkansson, Head of Human Resources, via e-postadress ulrika.hakansson@ohman.se senast den 31 mars 2023. Märk ansökan ”Analytiker Öhman Fonder”. Urval kommer att ske löpande.

För mer information om tjänsten är du välkommen att kontakta Lars Kristian Feste, chef ränte- och kreditförvaltning via e-postadress lars.kristian.feste@ohman.se.