Karriär, Nyheter

Öhman Fonder söker en senior kapitalförvaltare

Nu söker vi en senior kapitalförvaltare till Öhman Fonders affärsområde Private Clients. I en stimulerande miljö med sund balans mellan yrkesliv och privatliv erbjuder vi ett engagerande och utvecklande arbete. Vi är övertygade om att människan gör företaget och inte tvärtom. Våra medarbetare drivs av nyfikenhet, engagemang, långsiktighet och ansvarstagande – vår gemensamma värdegrund.

Om Öhman Fonder

Öhman Fonder är en aktiv, ansvarsfull och långsiktig kapitalförvaltare. Vårt arbete präglas av högt engagemang och stor respekt för kundernas kapital. Vi har en öppen och inkluderande företagskultur och vi vet att en mångfald av erfarenheter och bakgrunder bland våra medarbetare ger bättre produkter och tjänster för våra kunder. Öhman Fonder är Sveriges största fristående kapitalförvaltare med 129 miljarder kronor i förvaltat kapital.

Om rollen

I rollen som senior kapitalförvaltare är du en del av gruppen Private Clients som arbetar med portföljförvaltning för förmögna privatpersoner och ägarledda företag. Att arbeta hos oss ska vara roligt och något att vara stolt över. Vi har därför skapat en engagerande arbetsmiljö där vi ställer ambitiösa men realistiska krav på varandra.

Som kapitalförvaltare ansvarar du för ett antal kundrelationer och i uppdraget ingår även att prospektera nya kunder. Som senior kapitalförvaltare:

  • förvaltar du kundernas värdepappersportföljer i enlighet med vår marknadssyn och i nära dialog med kunden
  • uppdateras du löpande om vår syn på marknadsläget av våra aktie-, ränte- och allokeringsexperter
  • håller du dig uppdaterad kring Öhman Fonders produkter genom möten och samtal med våra aktie- och ränteförvaltare
  • representerar du Öhman Fonder vid seminarium, mässor, utvecklingsprojekt och enskilda möten
  • tilldelas du tydliga mål för att verksamheten ska fortsätta växa

Om dig

Kvalifikationer

Vi söker dig som har ett starkt intresse för finansmarknaden och passion för att skapa kundrelationer. Du har god förståelse för aktie- och ränteplaceringar samt basal förståelse för händelser som påverkar makroekonomin.

Du har relevant akademisk utbildning och har arbetat som kapitalförvaltare eller placeringsrådgivare i minst fem år. Swedsec-licens är ett krav.

Personliga egenskaper

Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper och söker dig som är social, utåtriktad och har förmågan att skapa förtroende och goda relationer.

Du är en initiativtagare, har stark egen drivkraft och arbetar strukturerat. Du trivs med att arbeta i en dynamisk och kreativ grupp där alla delar idéer och deltar i aktiviteter. Som person är du prestigelös och ödmjuk.

Vi ger dig möjligheten till fortsatt personlig utveckling men vi förväntar oss också att du själv bidrar till utvecklingen av verksamheten.

Välkommen med din ansökan!

CV samt personligt brev skickas till Ulrika Håkansson, Head of Human Resources, via e-postadress ulrika.hakansson@ohman.se senast 10 mars 2023. Märk ansökan ”Senior kapitalförvaltare”. Urval kommer att ske löpande.

För mer information om tjänsten är du välkommen att kontakta ansvarig chef Jimi Sundberg, på telefon +46 8 407 58 48 eller via e-postadress jimi.sundberg@ohman.se