Karriär, Nyheter

Öhman Fonder söker en säljare till institutionella teamet

Nu söker vi en säljare till Öhman Fonders institutionella team. I en stimulerande miljö med sund balans mellan yrkesliv och privatliv erbjuder vi ett engagerande och utvecklande arbete. Vi är övertygade om att människan gör företaget och inte tvärtom. Våra medarbetare drivs av nyfikenhet, engagemang, långsiktighet och ansvarstagande – vår gemensamma värdegrund.

Om oss

Öhman Fonder är en fristående, familjeägd och aktiv kapitalförvaltare som förvaltar cirka 140 miljarder kronor. Vi har en stark närvaro på den institutionella marknaden för kapitalförvaltning och har en lång erfarenhet av att få kunders kapital att växa. Vårt arbete präglas av högt engagemang och stor respekt för kundernas kapital. Vi har en öppen och inkluderande företagskultur och vi vet att en mångfald av erfarenheter och bakgrunder bland våra medarbetare ger bättre produkter och tjänster för våra kunder.

Om rollen

Ditt huvudsakliga ansvar blir att skapa och bygga affärsrelationer med institutionella kunder. I din roll bidrar du med aktivitet och utvecklar vår affär genom att identifiera och attrahera nya potentiella kunder. Du ingår i ett team och du rapporterar direkt till chefen för institutionella kunder. Arbetet sker i huvudsak från vårt kontor i centrala Stockholm men kan medföra resande inom framför allt Sverige. Du ansvarar själv för att planera och strukturera stora delar av det egna arbetet.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har passion för försäljning och att skapa affärsrelationer. Du har relevant kunskap om den finansiella marknaden och dess produkter samt en förmåga att lyssna, kommunicera och presentera lösningar som långsiktigt är bra för såväl kunder som för företaget. Det är positivt om du har erfarenhet av försäljning av fonder, kapitalförvaltningstjänster eller liknande idag. Därtill har du relevant akademisk utbildning och en Swedsec-licens. Du behärskar svenska och engelska i såväl tal som skrift och du har grundläggande kunskaper i MS Office.

Personliga egenskaper

Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper och söker dig som är social och utåtriktad samt har förmågan att skapa förtroende och goda relationer. Du är en lagspelare som trivs i en miljö där man samarbetar och delar idéer med såväl sina närmsta kollegor som med företaget i stort. Som person är du ödmjuk och resultatinriktad med en stark drivkraft att nå såväl dina egna som teamets mål. Dessutom är du initiativtagande, engagerad och van att arbeta strukturerat.

Vi ser fram emot din ansökan

CV och personligt brev skickas till Ulrika Håkansson, Head of Human Resources, via e-postadress ulrika.hakansson@ohman.se senast den 30 juni 2023. Märk ansökan ”Institutionell försäljning”. Urval kommer att ske löpande.

För mer information om tjänsten är du välkommen att kontakta: Herman Holmqvist, chef för institutionella kunder via e-postadress herman.holmqvist@ohman.se.

Kontakt

Ulrika Håkansson

Personalchef

+46 8 407 58 46
ulrika.hakansson@ohman.se

Herman Holmqvist

Chef institutionella kunder

+46 8 407 58 26
herman.holmqvist@ohman.se