Öhman Global SmåbolagsfondVår globala småbolagsfond fyller 3 år!

Och placerar sig i toppen* av sin fondkategori, trots att den under sina första levnadsår upplevt både pandemi och krig.

Viktig information
Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. De pengar som placeras i fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka hela det insatta kapitalet. Vi rekommenderar att du läser fondens faktablad och fullständiga informationsbroschyr innan du köper andelar i en fond.

Ylwa Häggström, förvaltare globala aktier på Öhman Fonder

*Fonden placerar sig i toppen av alla globala småbolagsfonder - som går att köpa hos Avanza och Nordnet - vid en jämförelse på tre år.

Ylwa Häggström, förvaltare globala aktier hos Öhman Fonder

Öhman Global SmåbolagVarför borde fler vara nyfikna på globala småbolag?

Dels för att små bolags affärsmodeller tydligare matchar globala megatrender, dels för att det är här – i det lilla – som framtidens vinnare växer och frodas. På sikt växer mindre bolag ofta snabbare än större.

Framgångsrikt team bakom fonden

Fonden förvaltas av samma erfarna team som står bakom den femstjärniga fonden Öhman Global. Med en väl beprövad aktievalsprocess stödjer sig förvaltarna på investeringsteman som ger bolag medvind under många år.

Stora idéer växer i världens småbolag

Små bolag har ofta mer renodlade affärsmodeller än stora bolag vilket gör det lättare att få en tydligare exponering mot valda investeringsteman eller mot en enskild marknad som exempelvis Indonesien.

Bolagen ska vara hållbara, eller på rätt väg

Små bolag har naturligtvis inte samma resurser som stora bolag vad gäller hållbarhetsarbete, men det är samtidigt lättare att föra dialog med ledande befattningshavare och därmed påverka bolagets arbete i rätt riktning.

Öhman Global SmåbolagsfondMöt två av fondens bolag

Lantheus och Stem är två amerikanska bolag som träffas av varsin global megatrend; en alltmer teknikintensiv hälsovård respektive omställningen till förnyelsebar energi.

Lantheus

Lantheus är ett amerikanskt bioteknikbolag vars senaste produkt Pylarify är en radioaktiv kontrastvätska. Vätskan injiceras i patienten och sedan skannas kroppen med en PET-kamera för att upptäcka eventuella cancertumörer i prostatan.

till Lantheus

Stem

Stem är Öhman Global Småbolags senaste tillskott på investeringstema energiomställning. Stem är ett amerikanskt energilagringsbolag som levererar och driver lösningar för batterilagring.

till Stem

Öhman Global SmåbolagsfondKöp fonden hos
våra återförsäljare

Du köper enkelt våra fonder via Nordnet och Avanza.
Vi administrerar inga egna fondkonton utan fokuserar helt på att förvalta våra kunders kapital.