Öhman har minskat koldioxidavtrycket i sina fonder

3 november, 2016 • Pressmeddelanden

Imorgon träder klimatavtalet som skrevs under i Paris i kraft. Kapitalförvaltaren Öhman arbetar målmedvetet för att minska koldioxidavtrycket i sina aktiefonder. Det genomsnittliga avtrycket för samtliga aktiefonder har sänkts med 17 procent.

Kapitalförvaltaren Öhman var en av de första svenska kapitalförvaltarna som började mäta och rapportera koldioxidavtrycket från sina aktiefonder en gång per år. Öhmans aktiefonder blir renare och renare.

– Vi har på kort tid minskat koldioxidavtryck i våra fonder med 17 procent. Allt fler kunder väljer att investera i våra hållbarhetsfonder, säger Johan Malm koncernchef Öhman.

Efterfrågan på att kunna investera i fossilfria och hållbara aktiefonder är stark från Öhmans kunder. Nyligen spräcktes miljardvallen i Öhman Global Hållbar.

– Vi ser också att intresset växer från våra institutionella kunder att ta fram och göra grönt bokslut. En annan tydlig trend är att allt fler skriver om sina policies för placeringar så att de innehåller hållbarhetskrav, fortsätter Johan Malm.

Nedan några exempel på Öhmans engagemang:

  • Först i världen med att erbjuda kunder att klimatkompensera finansiella tjänster
  • Första nordiska kapitalförvaltare som medlem i Green Bond Principles (ramverk för gröna obligationer)
  • Öppet brev till finansministern – tillsammans med 120 andra investerare – med krav på minskade koldioxidutsläpp
  • Öhman kompenserar mer än dubbelt upp för verksamhetens egna koldioxidutsläpp

Den senaste mätningen baseras på innehav och marknadsvärden per sista juni 2016.  Läs mer i Öhmans senaste koldioxidrapport.

För ytterligare information vänligen kontakta:

Johan Malm, koncernchef Öhman, telefon 070-872 50 41, johan.malm@ohman.se

Camilla Lundquist, presskontakt Öhman, telefon 070-972 50 62, camilla.lundquist@ohman.se

Pressbilder:

Johan Malm, koncernchef Öhman

Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. De pengar som placeras i fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka hela det insatta kapitalet. Vi rekommenderar att du läser fondens faktablad och fullständiga informationsbroschyr innan du köper andelar i en fond.

Kontaktpersoner

Johan Malm

Koncernchef Öhman-gruppen

+46 8 407 59 11
johan.malm@ohman.se


Camilla Lundquist

Presskontakt

+46 70 972 50 62
camilla.lundquist@ohman.se