Öhman klimatkompenserar

18 maj, 2016 • Pressmeddelanden

Öhman tar nu ytterligare ett steg i sin proaktivitet för hållbarhet och bättre miljö genom att klimatkompensera för sina egna koldioxidutsläpp.  Varje år släpper företaget ut 154 ton koldioxid och klimatkompenserar 2,5 gånger sina egna utsläpp.

Under flera år har Öhman hjälpt sina kunder att ta klimatsmarta beslut när de gör sina finansiella investeringar. Hållbarhet är en röd tråd i Öhmans verksamhet eftersom kunderna efterfrågar ansvarsfulla investeringar.

Nu tar Öhman beslutet att även klimatkompensera för sina egna utsläpp av koldioxid från framförallt resor och förbrukning av kyla och värme.

– Vi mäter våra utsläpp och börjar nu klimatkompensera för dem. Vi kompenserar genom ett projekt som hjälper befolkningen i Mali till en bättre livskvalitet, säger Johan Malm, koncernchef på Öhman.

Öhman bidrar till 2-gradersmålet genom att klimatkompensera mer än dubbelt upp för sina utsläpp. Stödet går till ett av de av fattigaste länderna i världen – Mali i Afrika med en befolkning på 15 miljoner och en medellivslängd på 55 år. Projektet drivs av South Pole Group.

Klimatprojektet i Mali går ut på att byta ut gamla ineffektiva ved och träkolseldade spisar till mera moderna och effektiva keramikspisar som inte förbränner lika mycket ved. En timmes matlagning på en gammal spis motsvarar rökutveckling och passiv inandning från 400 cigaretter.

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Johan Malm, koncernchef Öhman, telefon 070-872 50 41, johan.malm@ohman.se

Camilla Lundquist, presskontakt Öhman, telefon 070-972 50 62, camilla.lundquist@ohman.se

 Pressbilder
Johan Malm, koncernchef Öhman