Lars Kristian Feste ny räntechef på Öhman

13 juni, 2017 • Pressmeddelanden

Kapitalförvaltaren Öhman har idag utsett Lars Kristian Feste till ny räntechef. Han har 20 års erfarenhet av den finansiella marknaden och tar över efter Sven Elowson som går i pension i november.

Efter lång och framgångsrik karriär har Sven Elowson beslutat sig för att gå i pension i november. Ny räntechef blir Lars Kristian Feste.  Båda har arbetat sida vid sida under många år, både på Öhman och hos tidigare arbetsgivare. Lars Kristian Feste tillträder sin nya befattning idag.

– Sven Elowson och Lars Kristian Feste har gjort ett uppskattat och målmedvetet arbete. Både med att lägga grunden för och sedan bygga upp det team som välförtjänt utnämndes till Sveriges bästa ränteteam tidigare i år. Det känns mycket bra att Lars Kristian Feste nu tar över och fortsätter det framgångsrika arbetet, säger Pablo Bernengo vd Öhman Fonder.

– Som räntechef kommer jag fortsätta utveckla detta sammansvetsade och duktiga team genom att både bevara och förstärka det som fungerat väl, säger Lars Kristian Feste nytillträdd räntechef på Öhman och fortsätter:

– Ränteteamet med sex personer har skiftande bakgrund vilket ger oss förmåga att vända och vrida på olika placeringsalternativ. Men framför allt har vi roligt och det är enligt mig den viktigaste grunden till vår framgång, avrundar Lars Kristian Feste.

Lars Kristian som idag är ställföreträdande förvaltare för Öhman Företagsobligationsfond tar över som ansvarig förvaltare för fonden per den 30 september. Det sker en ordnad överlämning av ansvaret fram till november när Sven lämnar.

Lars Kristian Feste har 20 års erfarenhet av förvaltning och analys av räntebärande tillgångar. Han har arbetat på Öhman i två år. Dessförinnan var han räntechef och förvaltare på DNB samt managementkonsult på PwC. Lars Kristian Feste är cand. polit. (motsvarande licentiat) i nationalekonomi från Universitetet i Bergen, Norge.

Öhmans ränteteam tilldelades tidigare i år prestigepriset ”Bästa räntehus 2017” av den oberoende fondbedömaren Morningstar. Öhmans ränteteam förvaltar cirka 35 miljarder kronor i olika räntebärande tillgångar för kunders räkning.

Kontaktpersoner


Lars Kristian Feste

Räntechef på Öhman Fonder

+46 8 407 58 42
lars.kristian.feste@ohman.se


Camilla Lundquist

Presskontakt, Öhman Fonder

+46 70 972 50 62
camilla.lundquist@ohman.se