Hjälp fler små hjärtan att klappa. Spara för barnhjärtat utan att avstå en enda krona!

3 februari, 2017 • Nyheter

Varje år föds 1 000 barn med hjärtfel. Det är tre barn varje dag. Många hjärtbarn opereras redan när de är nyfödda och då är hjärtat inte mycket större än en valnöt. Målet med forskningen är att alla allvarliga hjärtfel ska upptäckas och behandlas i tid så att hjärtsjuka barn får ett bra liv.

Ett sparande i aktiefonden Öhman Hjärt-Lungfond ger dig som fondsparare möjlighet att stödja forskningen utan att avstå från något.  Det gör istället vi på Öhman genom att avstå från en fjärdedel av intäkterna från förvaltningen av aktiefonden.

Årligen på alla hjärtans dag överlämnar Öhman en fjärdedel av intäkterna från förvaltningen av aktiefonden Öhman Hjärt-Lungfond till forskning i barns hjärtsjukdom.

Insamlingsorganisationen Hjärt-Lungfonden och Öhman har ett långsiktigt samarbete som startade redan 1994. Aktiefonden Öhman Hjärt-Lungfond har genom åren bidragit med 36 miljoner kronor till forskningen.

Aktiefonden Öhman Hjärt-Lungfond startade 1994 och cirka 50 000 kunder investerar regelbundet i fonden, som är en av Öhmans största.

Till fondlistan

Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. De pengar som placeras i fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka hela det insatta kapitalet. Vi rekommenderar att du läser fondens faktablad och fullständiga informationsbroschyr innan du köper andelar i en fond.

 

Kontaktpersoner

Camilla Lundquist

Presskontakt

+46 70 972 50 62
camilla.lundquist@ohman.se