Öhman har bästa ränteteamet i Sverige

11 mars, 2017 • Pressmeddelanden

Kapitalförvaltaren Öhman är bäst i Sverige på ränteförvaltning. Öhmans ränteteam har i tuff konkurrens utsetts till bästa räntehus. Prestigepriset delas ut av den oberoende fondbedömaren Morningstar.

Priset som bästa ränteförvaltare är Öhmans andra utmärkelse på kort tid. Helt nyligen fick Öhman prestigeutmärkelsen Årets Hållbara Aktör av Söderberg & Partners.

Öhman tog hem prestigepriset ”Bästa Räntehus” i tuff konferens med Carnegie Fonder och Danske Invest. Motiveringen lyder: ”Strålande långsiktiga resultat i förvaltningen av företagsobligationer och realräntepapper ligger bakom Öhmans seger bland räntefonder inriktade på värdepapper i svenska kronor.”

– Vi är stolta över att få kalla oss bästa räntehus och dessutom få priset av den seriösa aktören Morningstar. Och nyligen blev vi utsedda till Årets Hållbara Aktör. Båda prisen ser vi som bevis på att vi gör rätt saker för våra kunder, säger Johan Malm, vd och koncernchef på Öhman.

– En seger för vårt ränteteam. Vi har länge vetat att vårt team är bäst – nu har vi fått beviset för det. Kärnan för vår framgång ligger i att vi hela tiden tänker på hur våra kunders pengar ska förvaltas på bästa sätt, säger Sven Elowson, chef för ränteförvaltningen på Öhman.

Öhmans ränteteam består av sju personer med en snittålder på 40 år som tillsammans har nära 100 års samlad erfarenhet av ränteförvaltning. Öhman förvaltar cirka 35 miljarder kronor i olika räntebärande tillgångar för sina kunders räkning.

Pressbilder:

Johan Malm, vd och koncernchef Öhman

Sven Elowson, chef för ränteförvaltningen på Öhman

Kontaktpersoner

Camilla Lundquist

Presskontakt, Öhman Fonder

+46 70 972 50 62
camilla.lundquist@ohman.se


Johan Malm

Koncernchef Öhman-gruppen och ordförande Öhman Fonder

+46 8 407 59 11
johan.malm@ohman.se