Pablo Bernengo ny vd för Öhman Fonder

9 juni, 2017 • Pressmeddelanden

Kapitalförvaltaren Öhman har vuxit både organiskt och via förvärv de senaste åren. Under de senaste två åren har det förvaltade kapitalet fördubblats till 81 miljarder kronor. För att förbereda för ytterligare tillväxt har Pablo Bernengo utsetts till ny vd för Öhman Fonder.

Samtidigt har Öhman beslutat att slå samman bolagen Öhman Fonder och Öhman Wealth Management till ett bolag. Sammanslagningen sker vid årsskiftet.

Öhman Fonders tidigare vd Lars Melander som innehaft positionen sedan oktober 2013 slutar på Öhman.

– Pablo Bernengo kan både branschen och bolaget väl. Därför var det ett lätt val att utse honom till vd i vårt fondbolag. Han har lång erfarenhet av kapitalförvaltning och har de senaste åren arbetat som investeringschef. Vår förvaltning har utvecklats mycket väl under hans ledning, säger Johan Malm, vd och koncernchef Öhman-gruppen och fortsätter:

– Branschen står inför stora utmaningar och jag är helt övertygad om att Pablo Bernengo är rätt person att utveckla Öhman Fonder både när det gäller att expandera och att skapa värde för våra kunder.

– Jag vill tillsammans med mina medarbetare fokusera på ännu bättre produkter och ännu bättre service till våra kunder. Vi tillhör redan de bästa i branschen inom flera områden – företagsobligationer, svenska småbolag och hållbarhet för att nämna några – och målsättningen är göra det inom samtliga delar av vår verksamhet, säger Pablo Bernengo, ny vd Öhman Fonder.

Pablo Bernengo är ekonom från Stockholms Universitet och har bred branscherfarenhet av både aktieförvaltning, tillgångsallokering samt flera arbetsledande positioner. Han har varit anställd på Öhman sedan 2011.

Öhman-gruppen köpte förra året DNB:s svenska kapitalförvaltningsverksamhet och fördubblade det förvaltade kapitalet. Helt nyligen tog gruppen även över Gustavias Sverigefond. Öhman-gruppen har en uttalad strategi att växa både organiskt och via förvärv och vill utmana storbanker och de stora försäkringsbolagen. Öhman-gruppen har cirka 100 anställda.

Pressbilder:

Johan Malm, vd och koncernchef Öhman-gruppen

Pablo Bernengo, vd Öhman Fonder

Kontaktpersoner

Johan Malm

Koncernchef Öhman-gruppen och ordförande Öhman Fonder

+46 8 407 59 11
johan.malm@ohman.seCamilla Lundquist

Presskontakt, Öhman Fonder

+46 70 972 50 62
camilla.lundquist@ohman.se