Öhman hjälper forskningen om barnhjärtat

14 februari, 2017 • Pressmeddelanden

Kapitalförvaltaren Öhman fortsätter stötta forskningen om barns hjärtsjukdomar. I år överlämnas 3 miljoner kronor till Hjärt-Lungfonden under en ceremoni på Stockholms Centralstation.

Det är 23e året i rad som Öhman ger bidrag till den viktiga forskningen om barns olika hjärtfel. Totalt har nu Öhman bidragit med 40 miljoner kronor till forskningen via insamlingsorganisationen Hjärt-Lungfonden och är därmed en av de största enskilda givarna.

– Det kan aldrig bli för mycket pengar till forskningen om att rädda kvar barn med hjärtfel i livet. Därför har vi gett pengar sedan 1994 och det tänker vi fortsätta med. Hjärt-Lungfonden gör ett ovärderligt arbete och vi är glada att kunna bidra till det, säger Johan Malm, vd och koncernchef på Öhman.

Aktiefonden Öhman Hjärt-Lungfond startade 1994 och förvaltar idag 2,5 miljarder kronor. Cirka 50 000 kunder investerar regelbundet i fonden, som är en av Öhmans största.

Ungefär 50 procent av aktiefondens värde investeras i läkemedel, hälsovård och medicinteknik globalt. Resten i svenska aktier. Kunderna som sparar i fonden bidrar till forskningen om barnhjärtat utan att själva avstå något. Det är Öhman som avstår en fjärdedel av förvaltningsintäkterna från aktiefonden som går direkt till Hjärt-Lungfondens forskning.

För ytterligare information, kontakta gärna

Johan Malm, koncernchef Öhman, telefon 070-872 50 41, johan.malm@ohman.se

Camilla Lundquist, presskontakt Öhman, telefon 070-972 50 62, camilla.lundquist@ohman.se

 Pressbilder

Johan Malm, koncernchef Öhman

Kontaktpersoner

Johan Malm

Koncernchef Öhman-gruppen

+46 8 407 59 11
johan.malm@ohman.se


Camilla Lundquist

Presskontakt

+46 70 972 50 62
camilla.lundquist@ohman.se